Artikelen over: Single Sign-on

Single Sign-On (SSO) instellen in Pluvo

Met Pluvo kun je eenvoudig Single Sign-On (SSO) instellen voor jouw academie. Single Sign-On (SSO) betekent dat je met één gebruikersnaam en wachtwoord toegang hebt tot verschillende applicaties of systemen. Je hoeft dus niet telkens opnieuw in te loggen voor elke afzonderlijke applicatie. Dit betekent dat deelnemers kunnen inloggen met hun organisatie-inloggegevens en direct toegang krijgen tot Pluvo!

Let op! SSO kun je alleen gebruiken wanneer je een Company abonnement of hoger hebt

Instellen SSO

Het instellen van SSO in Pluvo is eenvoudig. Ga naar het tabblad 'Beheer' in je academie, selecteer 'Instellingen' en vervolgens 'SSO & LTI'.

De SSO mogelijkheid die wij aanbieden is OpenID Connect. Dit is samen met SAML de meest bekende methode om Single Sign-on te implementeren. Klik op OpenID connect en er opent zich een pop-up scherm, waar je een OpenID connect kan aanmaken.

In dit Pop-upscherm kun je de volgende velden invullen:

[Naam]: Kies de naam van de groep waar gebruikers in worden geplaatst in Pluvo. Deze naam is alleen zichtbaar voor beheerders.
[Tekst op button login pagina]: Personaliseer de tekst op de login-knop die gebruikers zien op de Pluvo loginpagina. Kies een naam, zoals "Google-account" of "SSO-login"

Parameters

Vervolgens kun je de “ingevulde” parameters kopiëren, deze heb je nodig in het andere systeem (bijvoorbeeld Microsoft Azure, of Google Workspace).

Geautoriseerde JavaScript-bronnen: https:// jouwsubdomein. pluvo.com/
Geautoriseerde omleidings- URI's: https:// jouwsubdomein.pluvo.com/oidc/callback/

Wat hebben wij van jullie nodig?

Nadat je de parameters hebt gekopieerd, moet je enkele stappen volgen in het andere systeem om de vereiste gegevens te verkrijgen. Deze gegevens moeten
vervolgens worden ingevuld in Pluvo. Hiermee zorg je ervoor dat de Single Sign-On (SSO) correct wordt geïmplementeerd.

Gegevens verkrijgen voor velden in Pluvo

[Klik op dit artikel voor de stappen in Microsoft Azure](/nl/article/single-sign-on-sso-in-samenwerking-met-microsoft-azure-ad-o5kbpy/)
[Klik op dit artikel voor de stappen in Google Workspace](/nl/article/single-sign-on-sso-in-samenwerking-met-google-workspace-1namjg5/)
Klik op dit artikel voor de stappen in Citrix.

Klaar!

Je hebt nu alle benodigde informatie om in Pluvo in te vullen:

* OAuth Client id =_
* OAuth Client secret =_
* Authorization endpoint =_
* Token endpoint =_
* User endpoint =_
* Scope = openid email_
* Oidc sign algo = (RS256 of HS256)_
* Oidc op jwks endpoint = (Oidc op jwks endpoint is alleen noodzakelijk bij RS256 Oidcsign algo)_

Vul eenvoudigweg de vereiste velden in, klik op "Opslaan", zet de slider op "actief".
Daarna kunnen je gebruikers probleemloos inloggen via SSO!

Bijgewerkt op: 02/07/2024