Artikelen over: Leerlijnen

SCORM integreren in Pluvo

LTI is de meest gangbare manier om externe e-learnings in Pluvo te integreren. Maar soms kan dat niet, bijvoorbeeld omdat het andere platform niet met LTI integreert. In dat geval is het bij Pluvo ook mogelijk om een SCORM bestand (Sharable Content Object Reference Model) te uploaden.

Een SCORM bestand in Pluvo uploaden

Zorg er allereerst voor dat je vanuit het andere platform een SCORM bestand verkrijgt. Dit bestand kun je vervolgens eenvoudig toevoegen aan een leerlijn:

1. Open je leerlijn in Pluvo
2. Klik op 'voeg module toe'
3. Klik op meer instellingen en vervolgens op SCORM

4. Druk op de knop om het SCORM bestand te uploaden.
5. Als het uploaden voltooid is, sla je het op. Vervolgens vind je het SCORM bestand in de leerlijn.
6. Vergeet niet om je SCORM bestand nog even te testen.

Voortgang van gebruikers inzien

Ook van een SCORM bestand kun je de voortgang van gebruikers inzien. Open via het beheer van Pluvo het tabje rapportages. Zorg dat je vervolgens binnen de rapportagepagina het tabje lesmodules opent. Je kunt de voortgang nu terugzien in de rapportages, gewoon zoals je al gewend bent bij lesmodules in Pluvo zelf!

Bijgewerkt op: 01/08/2024