Artikelen over: Leerlijnen

Puntensysteem toevoegen in de academie

Heeft iemand je e-learning afgerond? Dan wil je natuurlijk een certificaat uitreiken! Aan het certificaat kun je bovendien punten toekennen, zoals SBU (studiebelastinguren). De behaalde punten kunnen eenvoudig teruggevonden worden in het portfolio van de deelnemer.

Hoe stel je het puntensysteem in?

Vanuit het startscherm van jouw academie klik je op het tandwiel in de header om naar de instellingen van je academie te gaan.

Vervolgens klik je op 'meer instellingen'. Hier vind je de mogelijkheid om een puntensysteem toe te voegen en een naam toe te wijzen aan je puntensysteem. Het is mogelijk om meer dan één puntensysteem per academie in te stellen. Zodra je het puntensysteem hebt aangemaakt, kun je punten aan certificaten koppelen.

Puntensysteem instellen bij certificaten

Via beheer > certificaten kun je een nieuw certificaat maken of een bestaand certificaat aanpassen. Bij het aanmaken of aanpassen, zie je een veld waar je punten kunt toevoegen. Zorg dat je van tevoren een puntensysteem hebt toegevoegd aan je academie, door de stappen hiervoor te doorlopen. Bij je certificaat hoef je vervolgens alleen nog maar je puntensysteem te selecteren en het aantal punten in te vullen.

Let op: Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht punten toe te kennen aan reeds uitgereikte certificaten. Punten kunnen alleen worden toegevoegd aan certificaten die na deze wijziging worden verstuurd.

Waar zie ik de behaalde punten terug?

De behaalde punten kun je terugzien in het portfolio van je deelnemers en in de rapportagesectie in het beheer.

1. Portfolio

Certificaten komen automatisch in het portfolio van een deelnemer terecht. In het portfolio vind je dan ook een overzicht van behaalde punten.

Het portfolio van een gebruiker vind je als volgt:
Ga via het beheer naar de pagina gebruikers.
Klik op de naam van een gebruiker.
Klik vervolgens op de knop portfolio.

Een deelnemer kan in zijn portfolio zelf ook behaalde certificaten toevoegen (bijvoorbeeld van externe trainingen) en daarbij aangeven hoeveel punten hij/zij daarmee behaald heeft.

2. Rapportages

Wil je van meerdere deelnemers in één oogopslag zien hoeveel punten er behaald zijn? Dan kun je via het beheer naar de pagina rapportages gaan. Je ziet dan meteen een pagina met een overzicht van behaalde portfolio-items en bijbehorende punten. Gebruik de zoekfilters om te filteren op de data van behalen en geldigheidsdata.

Bijgewerkt op: 03/07/2024