Artikelen over: Leerlijnen

Voortgang van deelnemer

De voortgang bewaken

Ben je benieuwd hoe ver je deelnemers zijn in de leerlijn? Open dan je leerlijn en klik op de deelnemerstab. Je ziet nu direct de voortgang van de gebruikers op je leerlijn.

Wil je meer details? Klik dan op de naam van een gebruiker. Een venster schuift uit waar je o.a. de bestede tijd ziet en de instapdatum in de leerlijn. Je kunt vervolgens nogmaals op de knop 'details' klikken om de voortgang van deze specifieke gebruiker op alle lesmodules in de leerlijn te bekijken.

Handig om te weten: als je in dit scherm op de titel van een lesmodule klikt, open je de lesmodule zoals je gebruiker deze gezien heeft. Dit is heel handig als je gebruiker aangeeft een technisch probleem te ervaren: je kunt zo namelijk zien waar hij of zij precies vastgelopen is.

Voortgang op een lesmodule resetten

Wil je een gebruiker een lesmodule opnieuw laten doen? Dan kun je de voortgang van je deelnemers resetten met het ronde pijltje. Let op: alle voortgang, scores en gegeven antwoorden van deze gebruiker zijn dan weg.

Belangrijk: heb je jouw lesmodule geüpdatet en wil je dat je cursist de nieuwste versie te zien krijgt? Dan moet je de voortgang van de cursist resetten. Hij/zij moet dan wél alle lessen opnieuw doorlopen en eventuele toetsen/vragen opnieuw invullen.

Voortgang van de hele leerlijn resetten

Wil je alle voortgang van meerdere (of alle) deelnemers, voor de gehele leerlijn resetten? Ga dan naar je leerlijn en doe het volgende:

Klik op het tandwiel naast de previewknop;
Er schuift een venster uit. Klik rechts bovenaan op de drie puntjes.
Klik op de knop om naar het oude beheer te gaan.
Open vervolgens de deelnemerstab.
Vink een of meerdere gebruikers aan en klik op de resetknop om hun voortgang over de hele leerlijn te resetten.

Bijgewerkt op: 03/07/2024