Artikelen over: Leerlijnen

E-learnings integreren met LTI 1.1

LTI, oftewel Learning Tool Interoperability, is een veelgebruikte en eenvoudige manier om lesmateriaal te koppelen aan andere systemen. Het stelt verschillende educatieve tools en platformen in staat om samen te werken. In dit helpdeskartikel leggen we uit hoe je een externe module door middel van LTI 1.1 aan je leerlijn koppelt in Pluvo en hoe je, andersom, een Pluvo lesmodule in een ander platform integreert.

Wil je weten hoe je lesmateriaal gemaakt in Pluvo koppelt aan een ander leersysteem met behulp van LTI 1.3? Bekijk dan dit helpdesk-artikel.

Een externe module aan je leerlijn in Pluvo toevoegen

Hoe link je in je leerlijn naar een externe module? We leggen het stapsgewijs uit.

1. Ga naar je leerlijn en klik op 'voeg modules toe'.
2. Klik daar nogmaals op 'Voeg module toe' en selecteer LTI-module.
3. Klik op meer instellingen en vervolgens op LTI 1.1 data. Open een nieuw venster, zodat je de benodigde gegevens kunt opzoeken in het andere leersysteem. Je hebt in ieder geval de LTI url (launch url), de LTI key en LTI secret nodig.

Kun je deze gegevens niet vinden? Vraag dit dan even na bij het andere leersysteem.

4. Sla de gegevens op. Je vindt de LTI-module nu in je leerlijn. Vergeet natuurlijk niet om de koppeling even te testen.

Goed om te weten: je kunt condities binnen de leerlijn ook baseren op het afronden van een LTI module.

Een Pluvo lesmodule in een ander platform integreren

Het is ook mogelijk om jouw lesmodule die je in Pluvo gemaakt hebt, met behulp van LTI 1.1 te integreren in een ander LMS. Check altijd even welke versies van LTI het andere platform ondersteunt. Ondersteunt het platform ook LTI 1.3? Dan raden we je aan gebruik te maken van deze nieuwere standaard. Bekijk daarvoor dit helpdesk-artikel.

Om je lesmodule met LTI 1.1 te integereren in het andere platform, heb je een launch url, LTI key en LTI secret nodig. Om deze gegevens te vinden, doe je het volgende:
1. Ga via het beheer naar de pagina 'lesmodules'
2. Klik op de lesmodule die je wilt integreren.
3. Klik op het tabje instellingen in het venster dat uitschuift.

4. Klik daar vervolgens op LTI 1.1 om de benodigde gegevens te vinden.

Deze dienen in het andere platform toegevoegd te worden, om de koppeling te voltooien.

Voortgang van (externe) gebruikers inzien

Hangt jouw lesmodule via een LTI koppeling in een ander leersysteem? Of een externe module in Pluvo? In beide gevallen kun je in Pluvo nog steeds de voortgang van je (externe) gebruikers inzien.

Open via het beheer van Pluvo het tabje rapportages. Zorg dat je vervolgens binnen de rapportagepagina het tabje lesmodules opent. Je kunt de voortgang en de antwoorden nu terugzien in de rapportages, gewoon zoals je al gewend bent bij lesmodules in Pluvo zelf!

Voortgang resetten

Wil je de voortgang van een deelnemer resetten? Zet een vinkje voor zijn/haar naam en klik dan op de resetknop die je bovenaan vindt.

Bijgewerkt op: 01/08/2024